4/6/12

Deixarem morir les persones sense papers?

un article meu al http://www.eljornal.cat/

Amb el nou reial decret sobre la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut, publicat al BOE el 24 d’abril, el govern espanyol deixa uns 150 000 immigrants irregulars sense la cobertura mèdica a partir del mes de setembre 2012.
Em pregunto en quina societat tocarà a viure a la meva nena de sis mesos d'aquí uns anys. L’exclusió social, i racisme institucional que està fomentant el nou reial decret del govern espanyol, destinat per a un dels grups més marginats del país podria ser el principi d’una societat xenòfoba i egoista. Amb l’excusa de la crisi econòmica, el govern, amb aquesta mesura trepitja els pocs drets que els quedava a les persones sense papers que viuen entre nosaltres. Aquelles persones ja tenien els seus altres drets trepollats pel govern del seu poble, i també pel seu país de acollida Espanya que en principi tenia el deure de protegir-los. Els seus drets a la seguretat, a l’habitatge digna, a la educació adequada, a la família, a la documentació, a tenir una feina digna, i una vida digna...

Segons la notícia que va anunciar la Ministra de la Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, fa uns dies, els immigrants irregulars en Espanya es quedaran sense targetes sanitàries a partir de setembre de 2012. L’excepció s’aplicarà a les dones embarassades i als nens, els quals continuaran tenint accés a la seguretat social. Els sense papers només tindran la possibilitat de ser atesos als serveis d’urgència. Diuen que la mesura té previst d’estalviar milions d’euros. És clar n’estalviarem... Deixant patir i morir les persones... uns éssers humans...Retallant els seus drets a l’assistència mèdica...

“Amb aquesta mesura es garantirà la universalitat de la sanitat per a tots els espanyols”, va mencionar la ministra durant l’anunci del nou reial decret. La limitació de la “universalitat” als “espanyols”, un comentari graciosament trist, em fa efecte que la ministra no té els conceptes ben clars.

Desgraciadament, aquesta mesura contribueix a la opinió negativa que té la societat sobre els immigrants. Les llegendes urbanes es nodreixen d’aquest tipus d’opinions...I no és cap sorpresa que molta gent està convençuda que el problema més greu que té la seguretat social a Espanya és l’existència dels immigrants a les seves terres, els quals suposadament abusen del sistema i fan col•lapsar els centres d’assistència mèdica.

La realitat és ben diferent, tot i que a la gent li agrada més les llegendes que la realitat. Segons l’informe de Metges del Món, només un 38 % dels immigrants sense papers fan ús de la sanitat. La raó, explica l’organització, és que els sense papers no volen empadronar-se amb el temor que els deportin del país. Diversos altres estudis fets durant els últims anys desmenteixen l’afirmació i l’opinió negativa de la societat sobre els immigrants. Per exemple, segons els estudis duts a terme per uns metges d’atenció primària de Saragossa els immigrants van al metge menys vegades que els espanyols (per a més informació podreu llegir l’article sobre aquest tema aquí.

Estic capficada per al futur de la meva nena. Perquè mentre els països com Alemanya i Espanya decideixin no respectar la igualtat, i limitar els drets fonamentals dels éssers humans utilitzant la falta dels papers formals com a raó i mentre Grècia està construint uns centres de detenció envoltats de filferro alt per als immigrants sense papers, i els tracten com els criminals, i mentre els altres països caiguin a la temptació de seguir els seus passos, em temo que els conceptes de “solidaritat”, “igualtat”, “els drets humans” que Europa ha lluitat tant durant els últims cinquanta anys, es quedin només als llibres d’història.

04.05.2012

el link directe : http://eljornal.cat/index.php?option=com_k2&view=item&id=132:deixarem-morir-les-persones-sense-papers?&Itemid=139&lang=ca

5 comentaris:

 1. Ja hem afegit el teu loink al TGN 2016, no ho tenim molt actualitzat, peròi en el teu cas doncs està OK. i si, hi ha qui prefereix les "llegendes" (entre cometes, dolentes i sense ànima) a la realitat.

  ResponElimina
 2. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  ResponElimina
 3. Use this diet hack to drop 2 lb of fat in just 8 hours

  Over 160 thousand men and women are hacking their diet with a easy and secret "liquid hack" to burn 2lbs each and every night as they sleep.

  It is very simple and it works every time.

  This is how to do it yourself:

  1) Go get a clear glass and fill it with water half the way

  2) And then do this proven hack

  and you'll become 2lbs skinnier as soon as tomorrow!

  ResponElimina
 4. Water Hack Burns 2lb of Fat OVERNIGHT

  More than 160000 men and women are losing weight with a easy and SECRET "water hack" to lose 1-2lbs each and every night in their sleep.

  It's effective and works with anybody.

  This is how to do it yourself:

  1) Go get a glass and fill it up with water half full

  2) Proceed to do this proven HACK

  and you'll be 1-2lbs thinner the very next day!

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...