8/3/11

La Dona

Fores la dona molt valenta. Fores coratjosa quan vas criar unes quatre filles prácticament sola. Fores valenta quan vas aguantar a ell, quant et deixava sola per llargs períodes. Fores valenta quan mai vas badar la boca per rebutjar-li quan a ell no li agradava el menja que havíes preparat aquell dia i llençava els plats al terra per demostrar la seva insatisfacció vers alguna cosa: sobre la seva feina o sobre el soroll que sentia vinent del veí al costat. Fores valenta quan no vas cridar mai a ell davant de les teves nenes, mentre ell aprofitava el seu mal humor per ofendre't. Fores una dona preciosa quan et posaves guapa per a ell just abans de venir a casa. Fores una dona valenta i viva, quan dintre de la desgràcia que vivíes podies trobar la felicitat en una rama de flors regalats per ell pel teu aniversari o pel 8 de març - el dia internacional de la dona.

Ets una dona impressionant i inexplicablement valenta. Totes les teves filles et deuen adorar i deuen estar molt orgulloses de ti. Fores i ets una dona molt valenta. Però ho sento molt, no vull ser valenta com a tu. Prefereixo ser anomeda una dona feble que no agunta cap misèria causada pel masclisme a ser una dona valenta i aguantar tot.

* un escrit a corre-cuite.
* a Azerbaidjan es celebra molt el dia d'avui. Els homes sempre regalen unes rames de flors precioses a les dones (a les mares, esposes, amigues, filles etc.). Tothom celebra aquell dia amb tanta alegria que a vegades oblides de la desigualtat que existeix a tot arreu de la societat.

3 comentaris:

  1. ditxós serè el dia en que no haurem de celebrar el dia de la dona, aquell dia voldrà dir que tots som iguals

    ResponElimina
  2. Molt bona reflexió, Lale, molt!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...