24/11/10

La Nostra Nigar i el te


Un matí normal i corrent de la Nigar, una nena de deu anys, amb els cabells arrissats , però domats en dues trenes perfectament iguals i decorades amb un par de cintes vermelles, comença amb un bon té negre, preparat por la seva mare i servit en un got preciós en forma de pera. Aquest got anomenen “armudu” a Azerbaiyán, que literalment significa “en forma de pera”. A la seva família, en general, al seu país la gent, especialment els homes beuen molt té, vuit o deu gots al dia com mínim. 
Fins i tot, la Nigar i la seva amiga Seva han inventat una acudit sobre el te (o pot ser no l'han inventat elles, sinó ja estava inventat, però això és clar que no importa), que ella el va utilizar una vegada amb el seu avi per veure si s'enfadaria .  
-  Avi, avi, que faràs un bugada avui.? 
-  Què dius filla, has vist alguna vegada al teu avi netejant la roba?Això és la feina de la teva mare o la teva àvia. Per què m'ho preguntes, necessites alguna cosa?
- No, avi, és com que beus tant te que he pensat igual per això necessites tanta aigua a la teva barriga hahahah" .... 
- Això, d'on surt? aii, que graciosa que t'has arribat a ser, filla meva, però no ho digues al teu pare que s'enfadarà.

Però, pensant-ho bé, li agrada molt prendre el seu te abans d'anar al col·legi amb la seva “murebbe” favorita, la millor cosa del món - semblant a melmelada, però més líquida, que les seves àvies sempre la preparen per a ella. Per a Nigar, a un bon esmorzar, no es pot faltar el pà amb un bon formatge de cabra, acompanyat d'una llesca de pan torrat amb mel. Ara que poden esmorzar bé, perquè no gaudir-lo? Durant la Unió Soviètica, per cada cosa havien de fer una cua gran des de les set del matí pel pa, per la llet, la carn etcétera. Però és una altre historia i s'ha de dedicar un altre relat per això....

http://www.facebook.com/group.php?gid=5078494737#!/group.php?gid=5078494737
© Lale Mur

2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...