14/2/11

La sorpresa

Quan va sortir de casa, no imaginava que li esperava una sorpresa. Una sorpresa ben grossa. Al principi, algú es va ensopegar amb ell des d'esquerra. Li va demanar perdó i es va continuar caminant amb una celeritat impressionant. Devia tenir alguna cosa massa urgent, tenia molta pressa aquell home del nas gros. Només se'n recorda del nas d'aquell home. Un somriure es va esbossar a la seva cara recordant-se que el seu nas tampoc era petit. Aquell mateix somriure no va quedar gaire estona a la seva cara. Més bé, no li van deixar gosar-ne. Un parell de policies li van acostar i van començar a buscar les seves butxaques amb una bestiesa. 

No li van deixar ni sorprendre. La van trobar. La marihuana de la seva butxaca dreta.  L'únic pensament que va venir al seu cap va ser: Què ximple que sóc. Tant de bo hagués cosit les meves butxaques abans de sortir al carrer...


* aquest relat és sobre un noi jove azerbaidjanès (Jabbar Savalanliy), un activista de drets humans qui últimament parlava de la possibilitat de fer una revolta similar a Azerbaidjan. Li van plantar la marihuana i li van detenir el dia 5 de febrer 2011. Hi ha possibilitat que li condemnin a tres anys de presó. Aquest truc de la policia no és nou, i el van posar a practica varies vegades en el passat.

* els detalls de la detenció són fictici. Jo no vaig estar allà quan li van detenir, per això he hagut d'inventar-ho. 

2 comentaris:

  1. coses injustes per règims injustos......algun dia serem lliures del tot

    ResponElimina
  2. Totalment injust, esperem les coses millorin i com diu garbi24 puguem fer-nos amb la llibertat.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...