18/12/10

els adolescents fan por

No s'ha atrevit a ensenyar ni als col·legis, ni als instituts de la ciutat, quan hi van moure. Tot i que durant tota la seva vida ha treballat com a mestra. No s'ha atrevit.No perquè no tenia suficients coneixements, o valentia. No s'ha atrevit perquè els adolescents de la ciutat li donaven por. Es comportaven com uns monstres, no pas uns nens. Quan veia uns nens de dotze-tretze anys borratxos, vomitant al mig del carrer, o unes nenes adolescents embarassades d'uns quants mesos, no es podia imaginar-se davant de la seva classe. Li agradava ordre, però la seva experiència li deia que no podria aconseguir-lo sense dur a terme unes penes severes quan siguin necessaris, qual cosa no podia fer mai. Els nens són massa protegits per les lleis d'infància a Regne Unit, i un mestre pot perfectament acabar al presó o pagant una multa bastant alta. 

Això no ho volia. Ha decidit a educar a la generació vinent, ensenyant a les guarderies, tot i que això significaria estudiar uns anys més. 

La educació és massa important per a ella per poder deixar-la per a sempre.

© Lale Mur

2 comentaris:

  1. Per a certes edats els professors haurien de fer classes de doma i ensinistrament d'animals racionals.
    Ma dura és el que falta moltes vegades

    ResponElimina
  2. Un cop em van dir que si en un jardí no hi creixia res de bo o tot sortia malament poques vegades era culpa del jardí, ja que quasi sempre era culpa del jardiner...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...