29/12/10

El símbol de la submissió i les criades victorianes


 
l'uniforme escolar soviètic a l'esquerra i l'uniforme de lolita japonesa a la dreta
 
Fins a uns quants anys després no ens havíem adonat que en realitat ens semblàvem a les criades victorianes que vàrem veure a les series de televisió. Com podíem saber, si estàvem totalment tallats del món exterior?

Era totalment obligatori portar l'uniforme escolar soviètic que en realitat era el vestit que portaven els "maids": un vestit negre ( al nostre cas també podia ser de color blau) amb una davantal blanca i ben planxada. Ens faltava només la diadema: la substituïa un llaç blanc de cabells.

Vaig haver de portar-lo durant deu anys.

Deu anys d'humiliació...

La humiliació femenina que regnava fins i tot al regim escolar, que es considerava i cridava a ser "el bressol d'igualtats" als ulls occidentals.


© Lale Mur

7 comentaris:

 1. No sabia que l'uniforme escolar duia davantal blanc, com una minyona (criada). Això si que és marcar. Tot i que quan érem petites, les de la nostra generació, el primer que t'ensenyaven a costura era a fer-te un davantal. Una dona no es concebia sense davantal, que marcava el nostre sexe i el nostre rol.

  ResponElimina
 2. La noia asiàtica de la dreta està prou bona.

  ResponElimina
 3. Certament, hi ha uniformes i estils de vestir imposats que no són altra cosa que una marca roent a la pell

  Ho podrem superar, espero

  salut i peles

  ResponElimina
 4. el millor de tot és que ara estàs lliure de tot això i que els teus futurs fills no ho hauran de viure.
  Bony any.......

  ResponElimina
 5. Jo a les monges també portava uniforme, primer un pitxi i després jersei i faldilla...,la mida era molt llarga i havies de portar mitjons, les mitges prohibides...tot aquest sistema és prou castrador...ara nomes ens queda congratular-nos de que s'ha acabat.

  ResponElimina
 6. Miri que es podria fer l'acudit dolent de que els professors en lloc de cobrar pagaven per donar classes... i ja no li dic a l'hora d'impartir càstics...

  ResponElimina
 7. Lale, m'han retornat un correu que t'havia enviat fa pocs dies. ¿Em podries dir la teva adreça mail exacta?
  ox@tinet.org.
  Gràcies i bon any.

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...