Quan els països post-soviètics van declarar-se independents i la Unió Soviètica va dissoldre, els ciutadans de la República "Democràtica" de l'Azerbaiyán van començar a respirar la llibertat. Les pulmons, privades "d'oxigen de llibertat" pels últims setanta anys van encetar a desprendre's de diòxid de carboni als aires estrangers, començant a viatjar als països fora d'ex unió soviètica. Un cop inabastable somni de la població es va convertir a una possibilitat de fer-se realitat.
Quan el meu pare va tornar del seu viatge a Turquia - el país germà d'Azerbaiyán, amb el qual, els cors nacionals batejaven i de'l qual pensaven dia i nit, entre altres coses em va portar una revista. Encara me'n recordo de la portada colorida d'aquella revista. Portava unes pàgines amb les direccions postals d'alguns nens i nenes de la meva edat que volien fer ploma-amics. Així vaig començar a escriure a la meva primera ploma-amiga: Ayşegül. Es va crear una amistat entre nosaltres: dues noies de la mateixa edat de dos països diferents. Així, vàrem conèixer les nostres familias, els nostres amics i la nostra vida: a través de les cartes que rebíem unes tres vegades al any. L'amistat va continuar uns tres anys. Quan ja tenia uns disset anys, hi va haber un dels terratrèmols desastrosos a Turquia: molt a prop on vivia ella. Des d'aquell any, vàrem perdre el contacte per a sempre.
Avui, per alguna raó inexplicable, he pensat en ella. Encara guardo algunes cartes de la meva primera ploma-amiga. He decidit a buscar-la. El meu primer pas ha sigut buscar-la en facebook i he enviat una dotzena de emails a les noies amb el seu nom. A veure si algú em respon. Tinc una esperança tremenda que encara és viu i que em respondrà.
© Lale Mur
I si no contesta no pensis en el pitjor....encara hi ha molta gent sense facebook.
ResponEliminaEspero que tinguis sort en la teva búsqueda, seria bo que us retrovessiu...
ResponEliminaPrecisament, aquesta és una de les aventatges de la xarxa
salut