28/11/10

Ets un bon ciutadà?

Li falta només una hora. Està tan feliç.... No ha vist cap incident durant tot el dia. Té esperança. Ara vol creure que els canvis són possibles. El seu poble pot ser democràtic. Fa fred. És tardor, no s'ha de sorprendre. No hi ha cap sistema de calefacció a la sala. Tampoc és sorprenent. Són dos quarts de vuit. "Déu meu, estic veient aquest canvi. No han fet res". 

De cop i volta s'apaga la llum. La foscor endinsa dintre de la sala. No es veu res. No passa res, aquest observador electoral està més preparat que mai. Treu l'encenedor de la butxaca i s'acosta a la caixa de vots amb la velocitat de llum (figuradament) i la veu. És una dona de la mitjana edat a punt de posar un munt de sobres de vots dintre de la caixa. 

"Ai, mireu-la!!!! T'he enxampat. T'he enxampat!!!! Penseu que no sabem els vostres trucs, eh?"

La dona, sense saber què fer, llança els papers al terra i es posa a córrer.

L'home és content, perquè acaba d'evitar una irregularitat.

Però l'home no sap que si no funciona un truc del govern, funcionaria l'altre. Siempre ha funcionat. Tot i que costaria la vida del director del col·legi. Diuen que ell va tenir un infart de cor.... just després de canviar la caixa...La caixa de vots...

* dedicat per les eleccions d'avui. Al meu poble, les eleccions són il.legítimes, antidemocràtiques, no transparents i no lliures. Al vostre poble, (que ara és també el meu, tot i que encara no tinc dret per votar) malgrat d'algunes coses, de democràcia n'hi ha. Perquè no aprofitar-se'n? La participació ciutadana és l'element més important de la democràcia. A votar!
* la font d'imatge: http://www.periodistas-es.org/myblog/etiquetas/videos-electorales-catalanes






© Lale Mur

3 comentaris:

  1. Les trampes tard o d'hora surten cares..

    ResponElimina
  2. M'he esgarrifat d'imaginar-m'ho. Ni ens imaginem la diferència entre el que tenim nosaltres i el que hi ha a la resta del món.

    ResponElimina
  3. Garbi: les trampes sí que surten, però si no hi ha manera de desfer-les :)
    Clidice: això el que dic als meus amics d'aquí. fins que no sàpigues el que passa afora del teu poble, no aprecies el que tens.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...