21/10/10

El que poses en l' arròs, és el que trobaràs a la teva cullera

Surt un home de la seva casa, xiulant la seva cançó favorita. No ha esmorzat encara, malgrat que ja sigui el migdia. No li ha donat gaire temps. Ara ha d'anar a la seva feina i treballar una mica i tornar a la seva casa per gaudir la companyia de la seva família. Porta un plàtan a la seva mà per menjar aprofitant de la distància entre la seva casa i el garatge on havia aparcat el seu cotxe. Treu la pell de plàtan i agafa el plàtan i la posa a la seva boca sense perdre un segon.
Pensa on posar la pell i buscant amb el seus ulls no veu cap contenidor de brossa que sigui a prop seu. Sense dubtar llança la pell de plàtan al terra, davant de la seva casa, al carrer on passen molta gent cada dia.

Oblida l'home aquella pell de plàtan i va a la seva feina. Quan són les tres de la tarda, l'home agafa les seves coses i el seu cotxe i condueix cap a la seva casa. Aparca el cotxe al garatge i camina cap a casa xiulant. No li preocupa res en aquest món. Camina per aquell carrer on havia deixat el seu regal. Camina feliç i content.

De cop i volta perd l'equilibri. Els seus peus s'han ensopegat amb alguna cosa lliscant que fa l'home caure al terra. Sent un dolor agut a la seva cama dreta que no pot suportar. "Me c ....la mar salada. Què és això al terra? Qui ha llençat això al terra? Socorro, no em puc moure". Està a cinc minuts de la seva casa. Deu haver trencat algun os al caure.

Sobtadament, gira el cap per mirar la cosa al terra que li ha fet caure i rompre la seva cama dreta i ve la pell de plàtan de color dorada que havia llençat el mateix matí. Sense cap vergonya crida l'home en veu alta:
"No ho entenc per què l'escombrer encara no ha netejat aquí? Quina gent que no sap fer la seva feina bé!!!"



* El meu avi sempre deia aquest dit: El que poses en l' arròs, és el que trobaràs a la teva cullera. 

* Avui és l'aniversari de la meva mare. Encara que estic de vacances, he aixecat molt aviat per escriure el relat de dia per poder passar tot el dia amb ella.
* La cançó del dia no té res que veure amb el meu relat. Només reflecteix el meu ànim avui. Gaudiu-la.


© Lale Mur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...