24/10/10

Una ballarina preciosa

Soraya Racca. La bailarina
I era ella preciosa i més feliç que mai, amb els seus ulls tancats suaument, movent el seu cos amb una gràcia inexpressable, volava al seu món com una papallona intentant arribar el cel amb els moviments dels seus braços...Quan començava a ballar, es convertia a una persona totalment diferent: una noia sensual, i apassionada amb els seus moviments plens d'emoció i sentiments, disposada a compartir-los amb totes les persones del món.
No era la tècnica perfecta de la dansa, que ella aplicava al seu ball, que li feia una ballarina impressionant, sinó era la seva interpretació que deixava a tothom estupefactes i bocabadats.

Amb la seva dansa expressava la seva alegria o la tristesa millor que amb les seves paraules.Quan movia els seus malucs ballant samba, es semblava com que no tingués cap os al seu cos. La seva flexibilitat era la enveja de totes les noies de la classe que només sabien perfeccionar la tècnica sense poder sentir la màgica que els donava la música.

Ella era feliç al seu món petit fora de les preocupacions i problemes de la seva vida. Era la dansa que li feia oblidar les seves penes i la seva soledat.

Ara ja fa cinc anys que no balla. El seu món petit ple d'alegria va ser envaït per un coreògraf mediocre que li va aconsellar un dia que perdés uns quants quilos per poder ser una ballarina professional, la qual cosa era la ambició del coreògraf, no la seva. Ella mai ha volgut ser una ballarina professional. Ha ballat per a ella mateixa, i volia continuar ballant amb el mateix objectiu. Però el comentari del seu professor - coreògraf mediocre li va fer deixar el seu món feliç per a sempre. No ha sigut mai prima, tampoc ha tingut problemes amb això. És una noia de estatura alta i grossa, però preciosa.
Ha decidit acomiadar-se del seu món de la dansa, com la lluita silenciosa contra la comercialització i perfecció falsa de la cultura. Tant de bo la pogués veure ballar una vegada més.

* Dedicat a una amiga
* El vídeo del relat és aquí (no he pogut a inserir-lo al meu bloc):
http://www.youtube.com/watch?v=WpmILPAcRQo
És de la meva pel·lícula favorita "Dirty dancing".

© Lale Mur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...