15/1/11

Gulag

Ella és només una noia ple de ingenuïtat. Massa jove i massa cega pel amor a la "pàtria"...d'una manera massa errònea, massa innocent...La mouen les idees boniques i utòpiques i està totalment integrada al món de partit. Bella, llesta, però no tan llesta per entendre que realment el que ella ve cada dia, no és el que passa al món soviètic. 

Ell, un jove enamorat i impulsiu... Un crèdul que pensa que pot expressar els seus pensaments a casa, amagat, amb la seva xicota sense cap mena de censura; creient que, passi el que passi, la seva xicota bella li donarà suport, tot i que només sigui amb el seu capcineig o amb les seves paraules comprensives i sempre hi serà per a ell...

Ara, massa decepcionat i confós, està rumiant-hi palplantat i glaçat, amb el seu estómac vuit i ferit...Davant de les muntanyes cobertes de la neu gelat on és el seu Gulag...



* Gulag era una mena de camp de concentració durant la Unió Soviètica que va començar amb la dictadura de Stalin. Per més informació, si us plau punxeu aquí, i també aquí.

 * Stalin tenia orelles per tot arreu. Ningú podia ser segur si el seu germà, pare, dona o marit era del partit i podia perfectament trair-te, tot i que el que havies fet era només parlar malament del dictador Stalin. O simplement si al govern no agradava algú (especialment els escriptors, poetes, actors etc.), aconseguia la traïció a través de la practica de tortura.

* La inspiració va venir després d'haver vist el "Camino a la Libertad", que és una pel·lícula interessant.

© Lale Mur

5 comentaris:

  1. L'exés de confiança mai és bo....de vegades es paga car

    ResponElimina
  2. És curiós que com a professor puc saber sense gaires problemes el que pensen a casa els pares. A vegades quan sents algunes opinions dels alumnes veus reflectits els pares. És un mètode que tampoc falla!

    ResponElimina
  3. Fèia estoneta que no venia per aquí, estic gratament sorpresa. Enhorabona nina!

    ResponElimina
  4. A casa, que eren contraris al règim de Franco, els grans sempre anaven amb molta cura que els més petits no ens n'adonéssim de res. I, és clar, de portes enfora calia "fer veure" allò que no eres. Silenci i engany tothora. És clar que, quan la cosa ja ve de dins, vol dir que la gent ha perdut tots els valors que els lliguen a les altres persones. Això s'ha vist en el feixisme de Hitler, no tenia consciència que en el comunisme soviètic també podia ser el més habitual.

    ResponElimina
  5. Hola, es veritat això de que sentin parlar als nens de seguida veus com es el seu entorn Galderih.

    Salut.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...